Project Description

Tekst: Johnny Tauman    Foto: René Jørgensen & Johnny Tauman
15. juli 2021

Det gik trægt, da Sæbehuset på Torvet torsdag midt i en stegende sol åbnede for gratis fodbad. Undskyldningerne var mange – nogle korte andre med forklaringer – her et lilleudpluk:

– Det ser dejligt ud, men ellers tak.
– Mor ser lige her – du kan få fodbad. – Nej, jeg skal ikke.
– Nej tak, vi skal først have noget at spise
– No thanks
– Har mere brug for noget væske indenbords
– Jeg har lige været ved fysioterapeut og fået fødderne smurt ind i creme

Efter godt 20 minutter valgte indehaveren Helle at tage plads og fik sig et energiboost med afkøling af fødderne i saltvand. Og det hjalp – efter kort tid fik flere lyst til at prøve og Anker fik travlt med at hente vandforsyninger.

Foto: René Jørgensen

En familie fra Hjørring, der er på ferie ved vestkysten, havde i dag valgt at besøge Ribe for bla at tage en tur på HEX Museet. Turen gennem byen havde givet trætte fødder, så derfor var det kærkomment at kunne tage imod et gratis fodbad (Anne (tv) og Helle (mor) nyder den overraskende velvære).

Foto: René Jørgensen

I kælderen var er et italiensk par ved at dufte sig frem til en god sæbe. Hvor længe parret havde opholdt sig i byen melder historien ikke noget om, men kvinden havde lært sig flere danske ord.

Efter to timer – ved 16.20-tiden – var der så megen rift om fodbad, at antallet af stole og vandbade måttet udvides til fire

Annonce