Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, mandag den 18. oktober

Der er igen lagt op til et stort kræmmermarked i Jernved Aktivitetshus, og dermed er det 21. gang dette populære marked holdes.

37 udstillere, hvilket er fuldt hus, vil vise en lang række forskellige ting og varer, der strækker sig lige fra jordvarme over finansiering og jobsøgning til hudpleje. Og er man interesseret i en politisk snak, kan det også lade sig gøre. Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har stande på markedet.

Det er aktivitetsudvalget, der står bag messen, og der er 100 frivillige involveret i afviklingen af arrangementet.

– Det er 21. gang vi afholder arrangementet og 19. gang at det foregår i Jernved Aktivitetshuset

– For 20 år siden var vi i planlægningsfasen med opførelse af Jernved Aktivitetshus. Vi skulle bl.a. have tjent nogle penge, så derfor opstod tanken om afholdelse af et kræmmer- og Loppemarked. Dengang havde vi jo ikke Aktivitetshuset endnu, så derfor blev de 2 første gange afholdt i en stor lagerhal.

– Efter Aktivitetshuset var opført, var der stadig behov for penge. Derfor har arrangementet været afholdt lige siden og er i dag eneste indtægtskilde til Aktivitetshuset, fortæller Hanne Bjerre Petersen fra aktivitetsudvalget.

Hun fortæller videre, at der er både nye og gengangere i standene, hvor man har tilstræbt en så bred sammensætning af udstillere som muligt, så der er noget for enhver.

– Vi har igen i år så mange lopper, at vi udover de 500 m2 loppemarked i Aktivitetshuset, også sælger lopper fra den gl. købmandsbutik som ligger 200 m fra Aktivitetshuset. Så der skulle kunne findes noget for enhver, fortæller Hanne Bjerre Petersen, der videre oplyser, at flere lopper kan afleveres i aktivitetshuset fredag den 25. oktober mellem klokken 9 og 21.

Jernved/Gredstedbro lokalarkiv, der har til huse i aktivitetshuset, holder åbent begge messedage, og der er cafe og tombola, hvor hovedgevinsten trækkes søndag eftermiddag klokken15.

Messen holdes lørdag d. 30. oktober fra 10.00 til 16.30 og søndag d. 31. oktober fra 10.00 til 15.30.

Annonce