Tekst og foto Hasse Jørgensen, fredag den 19. april 2024

Der bliver rift om de 21 nye boliger, Ribe Boligforening i øjeblikket ere ved at opføre ved Nipsvej. Da rejsegildet blev holdt fredag den 19. april, var der op mod 250, der var skrevet på venteliste til de 21 boliger, der fordeler sig på to- , tre-  og fire værelses lejligheder.

De første ventes færdige til indflytning til november i år, og ved rejsegildet blev det oplyst, at byggeriet er særdeles bæredygtigt, da gavle er lavet i lette materialer og indervægge er lavet i træ, hvilket gør byggeriet mere CO2 venligt, end traditionelt byggeri. Dertil kommer, at indmaden i husene er tørt, når deet sættes op, og det sparer meget affugtning.

Lejlighederne fordeler sig i størrelse fra 75 til 95 kvadratmeter, og der er tale om veldisponerede lejligheder uden spildplads.

Det er en kendt sag, at forberedelserne til byggeriet af forskellige årsager har været længe under vejs, og det fik formanden for boligforeningen, Nis Peter Heinsen til i sin tale at sige, at sneglen nåede også at komme med i Noahs ark, fordi den ikke gav op.

– Det udsagn passer godt på projektet her, slog formanden fast.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Dagens talere. Øverst fra venstre Kim Johansen og Henrik Andersen. Nederst fra venstre holder Nis Peter Heinsen mikrofonen for Klaus Bentzen og ved siden af r det Jesper Christensen.

Byrådsmedlem Henrik Andersen (V) bragte kommunens hilsen og nævnte bl.a., at når man samarbejder, kan man lave noget godt som i dette tilfælde.

– Boligforeningen skal lave gode lejligheder, hvor der er god trivsel og hvor det er godt at bo. Sammen kan vi gøre Esbjerg Kommune til et bedre sted at bo, sagde Henrik Andersen bl.a. og henvise til, at de nye boliger faktisk kun ligger et stenkast fra Ribes midte og tæt på naturen, som opfordrer til bevægelse.

Formanden for Boligkontoret Danmark, Klaus Bentzen, nævnte, at boligselskaberne skal holdes sig indenfor en vis pris i byggeriet, fordi staten hvert år fastsætter et rammebeløb for almennyttigt boligbyggeri.

– Det giver udfordringer, for rammebeløbet er ikke fulgt med prisudviklingen, og det har gjort, at man i dette tilfælde har måttet se efter alternative løsninger. Det er både skidt og godt, og i dette tilfælde har det medført et mere CO2 venligt byggeri, slog formanden fast.

Desuden blev der talt af direktør Kim Johansen, Boligkontoret Danmark, og direktør og indehaver af CM Byg, Jesper Christensen, der har hovedentreprisen på projektet.

Der var, som det sig hør og bør, pølser og drikkevarer til alle.