Ribe besøges, når der ikke er strandvejr.

Hjem/Artikler/Ribe besøges, når der ikke er strandvejr.

Annonce

Project Description

Tekst og foto: René Jørgensen
15. juli 2019.

Ribe besøges, når der ikke er strandvejr.

Gaderne i Ribe var fyldt med turister lige fra butikkernes åbningstidspunkt denne mandag, hvor det nok for mange var for koldt til at være ved stranden.
Hvad er så bedre end at opleve lidt kultur og få sig en gåtur i Ribes gamle gader?

Men vi er nu også gode til at modtage gæster i vores by.
Hos PhotoCare var der pyntet op med en rød løber, så man faktisk følte sig velkommen, før man nåede ind i butikken. Om det var løberen, der gjorde, at det unge par på billedet valgte sine pasfoto i butikken, vides ikke, men flot så det ud, da de forlod butikken på den røde løber.

Gågaden summede af mange forskellige sprog – og varerne uden for butikkerne blev flittigt kigget igennem og ved Isvaflen servicerede de mange gæster med en herlig is. Ribe vejr – er is vejr, sådan er det bare.

Det virkede på turistene som ren afslapning. Det gjorde det også for de mange gæster, der valgte at cykle gennem gågaden. Nu må man jo også lovligt cykle der indtil til klokken elleve. Et kort ophold og af cyklen for at betragte Skibbroen – et kig ude over vandet. Jo turisterne nød, hvad de oplevede.

P- vagten var i byen, og der kom venlige tilråb fra flere sider, men Jan Schmidt er også en venlig mand. Det mærker turistene, når de har brug for hjælp til parkeringen. Og skulle der falde en afgift, ja så er man jo selv ude om det. Ribe har parkeringspladser nok, hvis man da ikke lige skal holde ud for den butik, man skal handle i.
Lad nu ikke en selvforskyldt p-afgift ødelægge det gode humør.

Og når nu snakken falder på parkeringspladser, er det nok første gang, det lykkedes mig at køre lige ind på en parkeringsplads i den indre by. Faktisk var der ledige pladser i Bispegade, Puggaardsgade, parkeringspladsen i Bispegade, på Munketorvet og ved Brorsensvej.

Turistene fyldte godt på de ydre parkeringspladser, så det var en god oplevelse.

Og lad nu være med at sige, at Katedralskolen har sommerferie. Det var nemt at finde en plads, og det er vel i ferietiden, det er vigtigst?

Dejligt med de mange besøgende og opleve vores turister vælger byen, når nu temperaturen ikke er til en tur ved stranden.

En hyggelig dag i byen, eller sagt på en anden måde: hyggeligt at have en by, der har så meget at byde på.

God sommer til vore læsere, som er taget til udlandet, måske til varmere himmelstrøg, men gerne lige vil vide, hvordan det står til i Ribe, sådan en almindelig mandag i 15 graders varme i hjembyen.

 

Annonce