1,3 millioner kroner på vej til foreninger bl.a. i Ribe-området

/1,3 millioner kroner på vej til foreninger bl.a. i Ribe-området

Annonce

1,3 millioner kroner på vej til foreninger bl.a. i Ribe-området 2018-12-05T20:25:40+00:00

Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, onsdag den 5. dec.

Kongeå Rideklub har fået penge til renovering af en udendørs ridebane, Det Danske Spejderkorps Ribe har fået penge til udskiftning af et stråtag, og FDF i Spandet-Roager har fået penge til et nyt samlingstelt.

Det er nogle af de fritidsprojekter, kommunen har valgt at støtte i 2019.

Godt 1,3 mio. kr. bliver uddelt fra Den Fritidskulturelle Pulje til gavn for 24 foreninger i hele Esbjerg Kommune. Kultur & Fritidsudvalget har netop fordelt næste års tilskud til en lang række spændende projekter, som især tilgodeser børn og unge.

24 foreninger kan i 2019 se frem til at få et økonomisk tilskud til at gennemføre projekter, som giver forholdene for medlemmerne et løft. Kultur & Fritidsudvalget har netop godkendt fordelingen af 1.366.000 kr., som til næste år bliver sendt ud i foreningerne fra Den Fritidskulturelle Pulje.

– Ansøgningerne vidner om en stor alsidighed i kommunens foreningsliv, og det er en fornøjelse at opleve det tydelige engagement, som driver udviklingen i foreningerne fremad. I Kultur & Fritidsudvalget er vi glade for at bakke op om de mange gode initiativer, og midlerne i puljen gør det muligt for foreningerne at få deres egen økonomi til at række lidt længere. Tiltagene er en gevinst for hver enkelt forening og samlet for et attraktivt og velfungerende foreningsliv i kommunen, siger formanden for Kultur & Fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen (K).

Udvalget har i år modtaget 66 ansøgninger om tilskud, hvoraf 41 falder inden for puljens principper, der blandt andet handler om at prioritere foreninger for børn og unge og sikre en bred geografisk fordeling i hele kommunen. Samtidig er der lagt vægt på at tilgodese foreninger, som ikke fik tilskud sidste år, lige som hver forening kun kan få tilskud til én ansøgning.

Annonce