Tekst og foto Hasse Jørgensen, onsdag den 15. maj 2024

Omkring 100 klassikere og veteranbiler satte i aftes, tirsdag, sit præg på gamle Ribe.

Førerne og ejerne af de mange, smukke og spændende biler, havde sat hinanden stævne på P Nord for derfra at køe en tur rundt om Ribe på Ringvejen og ind gennem byen fra syd over Torvet forbi domkirken.

I det meget lune forårsvejr vakte de mange biler stor opmærksomhed, og der blev sendt mange, anerkendende kommentarer efter køretøjerne.

Det var Ribe-Classic, der stod bag arrangementet.

Ribe-Classic blev stiftet af en gruppe bilentusiaster for 17 år siden, og ønsket var at kunne præsentere deres interesse, bilerne, på Hovedengen. Det medførte en del diskussion frem og tilbage mellem myndighederne og Ribe-Classic, hvor dr det ene øjeblik blev givet tilladelse, hvorefter den blev inddraget igen, fortæller en af stifterne, Evald Kirkegaard.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Evald Kirkegaard

De seneste år har organisationen haft en fast tilladelse til at gennemføre deres træf hver tirsdag aften på Hovedengen fra maj til september, og disse tirsdage er der et leben af biler og mennesker på Hovedengen.

Egentligt skulle træffet i aftes også have været på Hovedengen, men da tivoli og tulipanfesten er i fuld gang med opsætningen til den kommende fest, var der ikke plads. Derfor blev træffet holdt på P Nord denne aften.

Ribe-Classic er gået i et samarbejde med arrangørerne af Tulipanfesten, og når festlighederne er i fuld gang på lørdag, vil bilejerne stille op midt på lørdag formiddag. Ved den lejlighed håber Evald Kirkegaard, at der kommer op mod 400 biler.