Tekst & Foto: Johnny Tauman
11. november 2020

Når Ribe-Esbjerg HH fredag aften tager imod Skjern Håndbold i Blue Water DOKKEN kl. 18.30, så bliver det spændende at se hvilket af holdene, der har fået behandlet kampene i Santander Cup i tirsdag. Ribe-Esbjerg HH, som efter en forlængelse, måtte se sig slået af GOG Håndbold med (33-34) efter sæsonens bedste kamp – ELLER – Skjern Håndbold, som gennemtæskede Skanderborg Håndbold med (38-25) i en kamp, hvor hjemmeholdet i SkjernBankArena tog sig en gevaldig slapper midt i 2. halvleg. Her havde Skanderborg reduceret en blamage fra første halvleg til blot at være bagud med (24-21).

Hele arsenalet skal frem

Ribe-Esbjerg HH skal komme med hele arsenalet – og skytterne må gerne være lige så træfsikre som Nicolai Nygaard, som scorede mål mod GOG. Og så skal stregspillet i gang – Miha Zvizej, som spillede fantastisk mod Bjerringbro-Silkeborg HH måtte imod GOG vente til det 50. minut, inden han fik scoret sit eneste mål. Stregspillet SKAL i gang.

Kommer bagspillerne for tæt på forsvaret – og løbemønstrene ikke er aftalt 100 %, så kan det hele løbe ud i det bare ingenting.

Skyd ikke målmændene varme

Og så skal man ikke skyde Skjern Håndbolds målmænd varme – noget som Nick Rasmussen havde forsømt at fortælle sine spillere. Det betød nemlig at Skjerns Robin Haug og Svend Rughave kunne fremvise redningsprocenter på 37 og 54.

Begge hold har træfsikre skytter

Hvem skal Ribe-Esbjerg HH ellers have en god øje på: Jonas Tidemand (7) og Anders Eggert (10), der stod for næsten halvdelen af Skjerns mål.
Omvendt på man så forvente, at Nicolai Nygaard (11) og Mathias Jørgensen (8) har været genstand for videoanalyser i Skjerns forberedelse til opgøret, men mon ikke også målmand René Villadsen er kikket igennem (redningsprocent på 31).

Det må slutte uafgjort

Smider man alle disse fakta op på en vægtskål, så vil der igen være mulighed for en spændende kamp i DOKKEN. Ribe-Esbjerg HH skal fortsætte det fantastiske spil fra de foregående to kampe (også sejren i Århus med (25-31) skal medregnes).
Kan holdet stå distancen og følge den taktik som cheftræner Kristian Kristensen og assistentræner Mathias Madsen, så tror RYK IND RIBE igen på uafgjort resultat (vi tippede (30-30) i pokalkampen, hvor det blev (29-29) i den ordinære spilletid).
Så hvorfor ikke igen tippe: (30-30).