Tekst & Foto: Johnny Tauman
4. juni 2021

Fredag ved middagstid spillede LIGA-mandskaberne fra Ribe-Esbjerg HH og Skjern Håndbold en træningskamp i Blue Water DOKKEN. Der var mulighed for publikum at komme ind over overvære kampen, men kun 27 havde taget imod tilbuddet. De blev til gengæld vidne til 67 scoringer og et 7-mod-6 spil, der fungerede i angrebene, men hvorimod der kneb med tilbageløb og hurtig indskiftning af målmænd.
Kampen blev i øvrigt på bedste vis ledet af den tidligere topspiller Kasper Søndergaard, som havde stor fortjeneste for de mange scoringer med solid forståelse for fordelsreglen. Og ja, han gav da også en forkølet advarsel – og tog et par passive kendelser. Så mere end godkendt.

Ribe-Esbjerg, der havde flere topspillere siddende på lægterne – bla Besard Hakaj, der havde fået fjernet visdomstænder, Nicolai Nygaard, Lasse Uth mfl. – fik en dårlig start – og var bagud med (1-4) efter blot 2½ minut. Cheftræner Kristian Kristensen tog Team-Time-Out og fik sat skik på holdet. som med solidt spil bragte sig foran med (11-10). I den periode virkede 7-mod-6-spillet og Mathias Jørgensen bragte endog holdet i front (12-10). Kort før pausesignalet kom Skjern imidlertid foran (17-18).

Igen en dårlig start

Anden halvleg startede lige så ukoncentreret som 1. halvleg. Derfor blev en Teamtime-Out nødvendig efter 40 minutters spil, hvor Skjern var foran med fem mål (20-25).
Ribe-Esbjerg HH prøvede igen med 7-mod-6 spillet, men indkasserede to scoringer i tomt mål (23-28) og (23-29).
I en periode blev det til lidt for meget feriehåndbold, hvor Skjern Håndbolds sejr aldrig kom i fare: (29-33), (30-34) og slutscoring på straffekast til (32-25).

Begge hold skal ud i pokalkampe

Begge klubber skal i pokalopgør mod 1. divisionshold i næste uge. Ribe-Esbjerg HH møder tirsdag d. 8. juni på udebane  HEI Herrehåndbold, som kommer fra den tunge ende af rækken, mens Skjern fredag d. 11. får det på papiret vanskeligere i Grindsted mod GGIF Håndbold. Lad os håbe, at ingen af de to mandskaber laver en SønderjysK.