Tekst & Foto: Johnny Tauman
10. november 2020

Ribe-Esbjerg spillede sæsonens bedste 60 minutter, da holdet spillede uafgjort (29-29) mod GOG Håndbold for en billet til Final 4. Det var en helstøbt indsats med mange individuelle præstationer – og hvor cheftræner Kristian Kristensen fik taget de nødvendige Tema-Time-Outs på de helt rigtige tidspunkter. Det gav ro på spillet i en kamp, hvor hjemmeholdet fik DOKKEN til at ”heppe og larme” mere end normalt – og hvor målmand René Villadsen viste sit store potentiale ved gange på gang at diske op med fornemme redninger.

Tabte efter forlænget spilletid

Det blev GOG Håndbold der efter den forlængede spilletid (2×5 minutter) kunne løfte hænderne i vejret for en sejr med mindst mulig margin (33-34). Men det var Ribe-Esbjerg HH der var i front til 20 sekunder før tid i den ordinære spilletid, da Mathias Gidsel bragte GOG i front med (28-29). Danmarks førende håndboldhold gjorde det onde ved Ribe-Esbjerg HH, som ellers havde bragt sig foran med 28-25 med 5½ minut tilbage af kampen. De sidste fem minutter vandt GOG Håndbold med (1-4) – og kun en scoring af Jonas Larholm ved tiden 59:50 gjorde en forlængelse aktuel.

Der blev kæmpet hårdt i frosvaret – her har Daniel Ingason godt fat

Små marginaler afgørende

Og så tilbage til forlængelsen – her kom REHH på (30-29) ved Nicolai Nygaard, mål af Mathias Gidsel (2) og Simon Pytlick vendte billedet (31-32). Efter en kort pause, gik spillet i gang igen og efter 26 sekunder udlignede Nicolai Nygaard til (32-32): En udvisning til Daniel Ingason og en række forkerte beslutninger betød, at udeholdet kunne bringe sig i front med to mål (32-34). Det sidste mål blev scoret af Mathias Jørgensen 15 sekunder før slutsignalet (33-34).

René var sikkerheden selv

Første halvleg i den ordinære kamp var næsten eksemplarisk – GOG var sat på plads bagud med fire mål (17-13). I målet viste René Villadsen klasse med en redningsprocent på 44 – og spillerne var sikre i deres afslutninger, fx Runar Kárason med 3 mål på 3 forsøg. Også Nicolai Nygaard havde gang i målscoringen med 5 træffere. Hos gæsterne var det især Emil Jacobsen, der lyste op med 5 mål på 6 forsøg.

Trøjerne blev trukket lange i løbet af kampen

Næsten konstant i front

Anden halvleg havde også Ribe-Esbjerg som det toneangivende mandskab – og holdet var i front til der var spillet 48 minutter og 19 sekunder. Her udlignede Mathias Gidsel i det ”tomme mål”. Men Mathias Jørgensen og Miha Zvizej ville mere og sendte igen hjemmeholdet i front med to mål, men GOG hev sig igen tilbage til uafgjort (25-25).

Stillinger

Stillinger undervejs i kampen: (5-6), (12-10), pause 17-13), (21-18), (24-23) (slut ordinær kamp 29-29). Forlængelsen (31-32) (slutresultat (33-34).

Målscorere

Ribe-Esbjerg HH: Nicolai Nygaard 11, Mathias Jørgensen 8, Runar Kárason og Gunnar Steinn Jónsson hver 4, Jonas Larholm 2, Simon Birkefeldt, Daniel Ingason, Miha Zvizej og Kasper Kvist hver 1.