Tekst: Johnny Tauman    Foto: René Jørgensen
26. februar 2021

Ribe-Esbjerg HH havde muligheden for at tilføje GOG-håndbold sit tredje nederlag i denne sæson, men måtte ”nøjes” med uafgjort (28-28) efter pausestillingen (12-12). RYK IND RIBE kan sagtens forstå, hvis hjemmeholdets trænerteam ærgrer sig over, at holdet kun formåede at klæde det suveræne tophold halvt af – for muligheden var der til at indkassere to vigtige point.

Kasper Kvist i hurtigt kontraløb

Spændende afslutning

Med lidt mere end et minut tilbage af kampen – ved stillingen (28-27) diskede René Villadsen op med en superredning – på et tidspunkt, hvor holdet endog var i undertal – og spørgsmålet var nu blot at bevare hovedet koldt. Fem sekunder før undertalssituationen løb ud, tog cheftræner Kristian Kristensen ganske fornuftigt en Team-Time-Out for at sikre holdet det bedste udgangspunkt. Paradoksalt tabte kampens spiller Daniel Ingason hovedet – og afsluttede alt for tidligt og svagt direkte på GOGs målmand. Bedre blev det ikke, da han i sit returløb begik straffekast og samtidig blev udvist.
Det udnyttede Emil Jakobsen til slutresultatet (28-28).

1. halvleg

Træt mandskab og mange fejl

Første halvleg var præget af et træt GOG-mandskab, der spillede den 4 kamp på under en uge – og et hjemmehold, der havde svært ved at få kanonen indstillet. Den største synder var Jonas Larholm, som havde leveret en pragtkamp i den seneste kamp imod Fredericia Håndbold. Han og alle de andre var med til at give GOGs målmand Viktor Gisli Hallgrimsson så gode vilkår, at han sluttede med en redningsprocent på 50.
Først da der resterede fem minutter af første halvleg fik Jonas Larholm hul på bylden og med to mål og et par assist fik han pyntet på niveauet. Især udligningen til (10-10) viste eksempler på Jonas Larholms vildskab, hvor han selv opfangede en ripost og udnyttede chancen.

Daniels Ingason blev kampens spiller

Flot angrebsspil

Forinden havde GOG vist fornemt angrebsspil sat op af Mathias Gidsel, der med en aflevering bag om ryggen spillede højre fløj fri. Alle havde ventet et skud mod mål, men i stedet blev bolden sendt på tværs af målfeltet, hvor Emil Jakobsen var sikkerheden selv.
Det var verdensmesteren ikke, da han skulle skyde straffekast. René Villadsen tvang ham til at overplacere sit skud.

2. halvleg

Morten Olsen var stærk

Holdene fulgtes pænt ad i 2. halvleg – og når det virkelig kneb for GOG Håndbold, så slog Morten Olsen til. Efter godt 40 minutters spil havde REHH muligheden for at gå i front med to mål, men GOGs Mathias Gidsel og Morten Olsen slog kontra og kom i stedet i front (16-17).

Morten Olsen gjorde det rigtig godt – farlig i gennembrud

VM-spiller blev skadet

Anders Zachariassen blev hjulpet fra banen efter et sammenstød med Jonas Larholm. Det virkede som et hændeligt uheld, som alligevel kostede Jonas Larholm en udvisning.

Anders Zachariassen måtte støttes fra banen efter et sammenstød med Jonas Laholm, der som angrebsspiller fik en 2minutters udvisning

René snuppede straffekast fra Emil Jakobsen

Da GOG håndbold igen fik et ”billigt” straffekast, så viste René Villadsen klasse – og snuppede Emil Jakobsens forsøg.
På et tidspunkt så det ud til at GOG ville taget stikket hjem, da de kom på både (16-18) og (18-20).
Men Ribe-Esbjergspillerne ville det anderledes – og da René Villadsen pillede en bold fra Mathias Gidsel, kunne Kasper Kvist gøre det til (22-21)..
Resten af kampen var yderst lige: (22-22), (23-23), (24-24), (25-25), (26-26) OG (27-27).
Hjemmeholdets sidste scoring stod Daniel Ingason for til (28-27) med spilletiden 28:45.