Tekst: Johnny Tauman     Foto: René Jørgensen
9. december 2019

Høj MORAL og fightervilje gav Ribe-Esbjerg HH et point på udebane mod TTH Holstebro (27-27). Bagud med (8-1) i første halvleg – og en helt forfærdelig indsats, så kæmpede holdet sig tilbage og nåede op ved stillingen (25-25), da Nicolai Nygaard udlignede i undertal. I 2. halvleg havde REHH også bedre fat i 7-mod-6 spillet, som lagde pres på hjemmeholdets forsvar.

Foran for første gang

Den første føring kom med 4½ minut tilbage (25-26), men så fik Daniel Ingason en 2 minutters udvisning for at rive en modspillers trøje itu. Jo, der blev kæmpet og gået til vaflerne – men alligevel sjældent at et ligahold må kæmpe så lang tid i undertal – 11 udvisninger fik REHH tildelt af dommerparret Mads Hansen og Martin Gjeding!

Udligning 4 sekunder før tid

Muligheden for sejr var inden for rækkevidde, da Nicolai Nygaard bragte REHH foran med (26-27) med godt et minut tilbage, men TTH fik ved hjælp af en Team-Time-Out givet de nødvendige designer, så Johan Meklenborg kunne udligne til (27-27) blot 4 sekunder før fuld tid.

RYK IND RIBE tippede uafgjort

Og se så lige RYK IND RIBEs foromtale af kampen – her forudså vi resultatet (26-26)!

Målmændene fik betydning

Hvis Ribe-Esbjerg HH´s målmand havde problemer i 1. halvleg, så diskede de frem med flotte redninger i 2. halvleg. Tim Winkler tog godt for sig fra desillusionerede skytter fra TTH Holstebro, mens Søren Rasmussen leverede en dobbelt redning i forbindelse med et straffekast med 9 minutter tilbage af kampen.

Skrækkelig start

Hjemmeholdet TTH Holstebro kom bedst fra start i Gråkjær Arena, da Ribe-Esbjerg HH var på besøg mandag aften. Fra første angreb var TTH i front – og det blev rigtigt skræmmende, da REHH havde en af sine sædvanlige scoringspauser på 10 minutter – fra stillingen (2-1) efter 2:52 til det 12. minut, hvor hjemmeholdet havde bragt sig foran med (8-1). Med til historien hører også et misbrugt straffekast af Mathias Jørgensen.

Team-Time-Out uden gevinst

Trænerteamet forsøgte sig med en tidlig Team-Time-Out efter blot 6 minutter, men den førte desværre ikke til noget.

Simon Gade var et plankeværk

Måske ville vendepunktet komme med Nikolai Nygaards scoring til (10-5), men fejlafleveringer og misbrugte forsøg samtidig med, at målmand Søren Rasmussen kun stod med en redningsprocent på 14,29 betød, at REHH aldrig rigtig fik kontakt med TTH Holstebro – anført af den storspillende målmand Simon Gade.

Tim afløste Søren

Målmand Tim Winkler overtog tjansen mellem stængerne og fik fat i mere end sin kollega. Ved den tiltrængte pause var stillingen (16-11).

Stillinger

Stillinger undervej – ca. hvert 5. minut: (3-1), (7-1), (9-3), (12-7), (14-9), (pause: 16-11), (17-14), (20-26), (23-21), (25-23), (25-25), (slut 27-27).