Tekst: Johnny Tauman        Foto: René Jørgensen
4. marts 2019

Ribe-Esbjerg HH sejrede med (25-29) over Nordsjælland Håndbold efter en føring på (12-16) ved pausen. Gennem hele kampen viste udeholdet stor styrke i forsvaret, men trods flere føringer, svarede hjemmeholdet gang på gang igen i det fyldte Frederiksborgcenter i Hillerød – og nåede op på (23-26) med omkring 8 minutter tilbage.
Men Søren Haagen i Ribe-Esbjerg HH målet – med en redningsprocent på over 57 (ja du læste rigtigt) og en sprudlende Mathias Jørgensen, der med sit 4. mål på fire forsøg øgede til (24-29) –  sikrede sejren og dermed ændrede trekantsdramaet og den sidste slutspilsplads til en tvekamp mellem Ribe-Esbjerg HH og SønderjyskE Herrer.
Ribe-Esbjerg HH´s forsvar med Rasmus Boysen, Runar Karason, Jonas Tidemand og Jacob Heinl som toneangivende tog i store dele af kampen pynten af Nordsjællands skytter – og var en medvirkende faktor til, at de to point kunne tages med hjem til Vestjylland.

Vildskab gav pauseføring

Det var glædeligt at se, at Ribe-Esbjerg HH fik noget af deres Team-Time-Outs. RYK IND RIBE hæfter sig specielt ved 1. halvleg, hvor Nordsjælland havde reduceret fra (10-13) til (12-13). Der blev banket noget vildskab i REHH-spillerne, som ikke så sig tilbage – og et sidste sekunds mål fra Lukas Karlssons hånd gjorde det til en pauseføring på (12-16). For god skyld skal det nævnes, at Søren Haagen var på banen og reddede et straffekast. Trænerteamet havde ellers valgt Søren Rasmussen som første målmand – og han leverede da også en godkendt halvleg med redningsprocent på 37, mens hjemmeholdets målmand havde sværere ved at fange boldene (18 %).

Flere positive elementer

Hvad kan REHH ellers tage med fra kampen – Rasmus Boysen tilkæmpede sig flere chancer og scorede 2 mål, Runar Karason er en farlig herre, når han spilles op – og Kasper Kvist er utrolig stærk fra fløjen. Målmandskiftet: Søren Rasmussen / Søren Haagen med 18 minutter tilbage af kampen gav en anden form for sikkerhed.
Noget vi skal være bekymret for? Ja, lige en scoringspause på 8 minutter fra det 48. minut til 55. minut.

“Ældre sagen”

Det skal også lige nævnes, at kampen havde tre målmænd over 40 år – alderspræsidenten Kristian Asmussen fra Nordsjælland Håndbold på 47 år og Søren Haagen Ribe-Esbjerg HH på 44 år, mens også Sørens Rasmussen Ribe-Esbjerg HH har passeret de 40 år.

Målscorere:
Ribe-Esbjerg HH:  Kasper Kvist og Lukas Karlsson hver 5, Runar Karason, Jonas Tidemand og Mathias Jørgensen hver 4, Rasmus Boysen 2, Simen Schønningsen, Miha Zvizei, Pelle Schilling, Gunnar Stein og Jacob Heinl hver 1.
Nordsjælland Håndbold: Nicolas Lundbye 6