Tekst & Foto Johnny Tauman
7. september 2020

Sydbank Arena lagde gulv til herreligakampen mellem KIF Kolding og Ribe-Esbjerg HH. Det blev en tæt affære, hvor holdene skiftedes til at føre – men hvor hjemmeholdet kunne juble, da slutsignalet lød. De havde nemlig slået Ribe-Esbjerg HH med (35-33) efter uafgjort (16-16) ved pausen
Det betyder, at Ribe-Esbjerg har åbnet sæson 20/21 med to nederlag – og det blive bestemt ikke lettere, når topholdet Aalborg kommer på besøg i den næste kamp.

På med arbejdshandskerne

– Vi kan ikke vinde håndboldkampe, hvis modstanderne scorer 35 mål. Så enkelt er det bare, siger cheftræner Kristian Kristensen efter nederlaget, hvor han så sit hold mangle redninger og tacklinger. – Selvom om vi havde muligheder for at trække fra, så havde vi for mange defensive problemer – så vi skal have arbejdshandskerne på og lade op til kampen på torsdag, konstaterer cheftræneren.

Miha var sikker afslutter

Første halvleg helt lige

Fra kampens start var Ribe-Esbjerg HH i front (1-3) på mål af Miha Zvizej og to gange Runar Kárason, men KIF Kolding kom tilbage og udlignede til (4-4). Igen viste REHH muskler og fire mål af Nicolai Nygaard sendte holdet foran med sikre (8-11). Kolding ville det imidlertid anderledes og kom stærkt tilbage og ikke nok udlignede de til (13-13). De bragte sig også foran for første gang i kampen med (14-13) på et straffekast. To hurtige mål af Runar Kárason og Magnus Søndenå sendte REHH i spidsen med (15-16) blot 8 sekunder før pausesignalet – men i tiden 30:00 udlignede hjemmeholdet til (16-16).

Anden halvleg helt lige til (30-30)

Holdene byttede mål i begyndelsen af 2. halvleg, men ved stillingen (19-19) fik Ribe-Esbjerg pludselig et hul på to mål (21-23) (24-26) og (25-27)– og havde et nogenlunde greb om kampen, men KIF Kolding bed hele tiden fra sig.
Da der manglede 8 minutter af kampen havde først Jonas Larholm bragt REHH i front på et straffekast, men symptomatisk udlignede hjemmeholdet (30-30) – og så gik der stillingskrig, hvor ingen af holdene kunne få bolden i kassen. Først med tiden 55:31 faldt den næste scoring, da Andreas Flodman bragte KIF Kolding i front med (31-30. Og så blev det (32-30) og (33-30), inden cheftræner Kristian Kristensen tog sin Team-Time-Out. Men her var kampen desværre tippet til hjemmeholdets favør.

Stillinger

Stillinger hvert 10 minut: (5-6), (10-12), (pause: 16-16), (21-23), (29-29) (slut 35-33)

Målscoring

KIF Kolding: Andreas Væver 10, Andreas Flodman 8, Peter Balling 5

Ribe-Esbjerg HH: Runar Kárason 9, Miha Zvizej 7, Jonas Larholm og Nicolai Nygaard hver 6, Magnus Søndenå 3, Mathias Jørgensen og Lasse Uth hver 1.

Igen i kamp torsdag

Mægtige Aalborg Håndbold er den næste modstander, som kommer på besøg i DOKKEN på torsdag i endnu en TV-kamp. Aalborg har slået KIF Kolding med (40-27) og senest Lemvig-Thyborøn Håndbold ude med (22 – 30).