Tekst: Johnny Tauman       Foto: René Jørgensen
21. december 2019

1461 tilskuere måtte gå skuffet hjem fra kampen i ”Bette Balkan”, hvor Ribe-Esbjerg HH snuppede begge point med en sejr på (22-23) efter en føring ved pausen på (9-14).

På tredje pladsen

Ribe-Esbjerg HH slutter dermed på tredje pladsen efter 17 spillerunder – og med sejren fik holdet udbygget afstanden til 9. pladsen til 5 point – en plads som Mors-Thy Håndbold deler med Århus Håndbold.

Stort foran ved pausen

I kampens første 20 minutter fulgtes holdene ad til (8-8), mens så trak REHH fra og kunne gå til pausen foran (9-14).

Kom bagud efter svag start

Hvad spillerne og trænerteamet har aftalt i pausen, lader vi stå hen i det uvisse. I hvert fald kan man konstatere, at hjemmeholdet kom mere målrettet og kæmpende tilbage og kunne efter godt 46 minutter bringe sig i front med (16-15).

Arkivfoto fra første opgør mod Mors-Thy Håndbold i Ribe Fritidscenter

MORALEN sejrede til sidst

Kun få hold overlever sådanne ”målløse perioder” – men her var REHH´s medspiller – MORALEN – ”i spil” og var det, der gjorde forskellen. Først udlignede Mathias Jørgensen til (16-16) – og da Nicolai Nygaard scorede til (16-17) med tretten minutter tilbage, begyndte REHH at spille mere frigjort. Det blev med under 7 minutter tilbage (17-21) ved Miha Zvizej. Med en føring på (20-23) ved tiden 58:43 tog REHH en Team-Time-Out, som desværre ikke fik den ønskede effekt. Mors-Thy Håndbold var endog i boldbesiddelse de sidste 8 sekunder.

Vigtige resultater

Med en holdindsats kom REHH sejrrigt ud af opgøret (22-23) – hvilket placerer – som nævnt tidligere – holdet på en tredje plads i herre LIGAEN. En af medbejlerne til slutspillet – SønderjyskE Herrer – fejlede til gengæld på hjemmebane, hvor bundholdet Nordsjælland Håndbold fik en sjælden sejr. Til gengæld overraskede Skanderborg Håndbold igen ved at tage point fra Aalborg Håndbold (30-30).

Stillinger undervejs:

Ca. hvert 5. minut:  (0-0), (2-1), (4-5), (8-8), (9-10), (pause: 9-14), (10-14), (13-15), (15-15), (16-18), (17-22), (slut: 22-23)

Målscorere:

Mors-Thy Håndbold: Lasse Pedersen 5

Ribe-Esbjerg HH: Miha Zvizei 6, Nicolai Nygaard 5, Kasper Kvist 3, Simen Schønningsen og Mathias Jørgensen hver 2, Runar Kárason, Lars Mousing, Søren Rasmussen, Lasse Uth og Gunnar Steinn Jónsson hver et.

RYK IND RIBE ønsker en rigtig glædelig jul og på gensyn sidst i januar måned, hvor første modstander bliver GOG (spilles 1. februar).