Tekst: Johnny Tauman & Foto: Rene Jørgensen
3. november 2018

Lad os starte med at slå fast – det var ikke en køn håndboldkamp
Men slutresultatet (24-24) mod Nordsjælland Håndbold efter pausestillingen (11-15), som først blev sikret inden for de sidste sekunder på et mål af Gunnar Steinn efter det første 7-mod-6 angreb, betyder, at Ribe-Esbjerg HH igen – endelig – kom på pointtavlen!
Lad os få nogle flere forsøg med dette angrebsvåben, cheftræner Jan Paulsen, som i kampens slutfase tog mere og mere over.

Usikkerheden var til at fornemme

Optakten under opvarmningen var præget af en vis usikkerhed – midt mellem de omklædte Ribe-Esbjerg HH spillere gik en lettere frustreret Pelle Schilling, som skal afsone to dages karantæne på en videodom – tildelt efter kampen mod Skanderborg var afsluttet. Trænerteamet Jan Paulsen og Lars Walther stod længe og snakkede, mens sportschef Sune Agerschou vandrede hvileløst rundt.
Til dagens kamp havde REHH valgt at spille med 3 målmænd. Den nye cheftræner Jan Paulsen meldte ved sin tiltrædelse ud, at han ville satse på 7-mod-6 systemet, hvilket kræver meget opmærksomme målmænd, som hurtigt efter en målscoring eller et boldtab skal kunne vende tilbage til eget målfelt.
Som vanligt havde de lysegrønne fra Nordsjælland en busfuld tilskuere med – flankeret af tre larmende trommeslagere, men holdet i dagens kamp spillede i sort.

Så kom kampen godt fra start, men…

REHH havde bolden fra kampens start og Gunnar Steinn scorede til 1-0 til stor jubel for de 714 tilskuere, der var mødt frem i Ribe Fritidscenter.
Men, men! Allerede efter 10 minutter var hjemmeholdet bagud med fire mål (3-6) – og det blev endnu værre med unødvendige boldtab – og derfor måtte REHH-trænerteamet tage Team-Time-Out allerede efter 12:55 bagud med (4-8).
Endelig kom Miha Zvizei på tavlen – efter mange, mange kampe med det nordsjællandske forsvar.
REHH reducerede igen og igen – og så var det udeholdet til at tage TTO ved stillingen (7-9) – og med succes blev det til (7-10) efter godt 20 min.

Igen et boldtab blev dyrt (7-11).

Det var elementære fejl, som var med til at give Nordsjælland vind i sejlende – og så havde Søren Rasmussen i REHH-målet enoff-day. Og så blev der passet godt på REHH´s Nicolai Pedersen, som misbrugte en åben chance alene med målmand Mike Jensen – og i stedet kom REHH bagud med fem mål (7-12).
Da Nordsjælland Håndbold fik en tynd udvisning, var det som en gave til hjemmeholdet, men spillet var ikke tydelig i aftalerne. Et straffekast af Kasper Kvist gjorde det til (9-12). Og han scorede igen til (10-12) fra fløjen med sit 3. mål.

Det blev både (10-13) og (10-14) inden udeholdet scorede i halvlegens døende sekunder (11-15).

2. halvleg blev umådelig spændende

Efter et tålmodigt angreb kom Nordsjælland på (11-16), men der blev straks reduceret. Presset fra Nordsjælland blev fastholdt (12-17), men slideren Lukas Karlson scorede for 3. gang til (13-17).
Søren Haagen vogtede målet i 2. halvlegs start og holdt hjemmeholdet inde i kampen.
En 2 minutters udvisning til Jakob Heinl gjorde rigtig ondt, da Kasper Kisum med sin 8. scoring gjorde det til (15-19).
Midt i halvlegen scorede Kasper Kvist til (17-20), hvorimod Simen Schønningsen var direkte uheldig, da bolden tog hele målrammen rundt uden at ville ind.
I stedet for (18-20) blev det derfor (17-21).

Intens afslutning

I de sidste 12 minutter steg intensiteten – og hjemmeholdet følte sig snydt for en udvisning, som mange dommere ville have fløjtet. I stedet røg REHHs Jakob Heinl ud i 2 minutter på et kritisk tidspunkt (19-22).
Team-Time-Out til hjemmeholdet. Nu var det Jan, der coachede holdet, men Lars Walther holdt sig i baggrunden.
9 minutter igen (20-22).
Redning af Søren Haagen, men kontra-angrebet blev misbrugt.
(20-23) ved Johan Meklenborg.
(21-23) Siemen Schønningsen.
5 minutter igen – taget ved at lette, da REHH fik underkendt mål pga. skridt
(22-23) med 4 minutter igen – Simen Scønningsen.
Redning af Søren Haagen – godt 3 min før tid – udligning til (23-23) Lukas Karlson.
Nordsjælland kom på (23-24), under pres af forvarselstegn.
1 1/2 minut tilbage.
Fra fløjen misbrugte Magnus Søndenå.
Nordsjælland Team-Time-Out med tiden 29:28 – og dermed matchbold, men mistede bolden pga. passivt spil.
Ribe-Esbjerg HH Team-Time-Out med tiden: 59:50.