Tekst & Foto Johnny Tauman
18. september 2020

Så skete det! Ribe-Esbjerg HH formåede at bevare hovedet koldt i de afgørende minutter – og vandt et tæt opgør over Lemvig-Thyborøn Håndbold med (30-33) efter at have været bagud med (16-15) ved pausen.

Kinabogen

Da RYK IND RIBE talte med cheftræner Kristian Kristensen i forbindelse med foromtalen, afslørede vi, at vinderbilledet var fundet: nemlig en smilende cheftræner med sin kinabog – og det blev en aftale! Og så tippede vi også en sejr!

Et rigtigt og lige bundopgør,  indtil …

Og det blev netop sådan en kamp, som cheftræner Kristian Kristensen havde forudset. Et rigtigt bundopgør med skiftende føringer – og mange, mange lige målscoringer (25-25), (26-26), (27-27).
Med Gunnar Steinn Jónsson scoring til (27-28) og Kasper Kvist til (27-29) med seks minutter tilbage havde REHH troen tilbage – og i målet havde Søren Rasmussen løftet sit spil med en redningsprocent på 25.

TTO på gyldent tidspunkt

På et gyldent tidspunkt (58.56) valgte cheftræner Kristian Kristensen at tage en Team-Time-Out. Stillingen var (29-31), hvorfor aftalerne skulle holde! Det var derfor befriende, da Nicolai Nygaard kunne se bolden gå i mål til føring på (29-32). En kosmetisk hjemmeholdsscoring betød, at REHH´s Mathias Jørgensen kunne slutte kampen med scoring til (30-33).
Det er i samme åndedrag vigtigt at pege på, at HELE holdet leverede en god indsats, hvilket bla. kan ses på scoringslisten med Miha som topscorer.

René Villadsen startede kampen flot i målet – mon blikket kan distrahere modstanderne?

Villadsen startede i målet

Ribe-Esbjerg HH startede kampen med René Villadsen på mål – og efter 15 minutter havde han en flot redningsprocent på 30. Da hjemmeholdet LTH bragte sig foran for første gang i kampen med (10-9), var cheftræner Kristian Kristensen ikke sen til at tage sin første Team-Time-Out, og sætte Søren Rasmussen på mål. Men som halvlegen skred frem, så skiftedes holdene til at score – og ingen kunne rigtigt trække fra. Det mest befriende mål var Kasper Kvists scoring til (16-15) i halvlegens absolut sidste sekund.

Fem udvisninger

Ribe-Esbjerg havde store udfordringer med dommernes linje, som betød 10 udvisningsminutter, mens hjemmeholdet nøjedes med to. Både Miha Zvizej og Daniel Ingason var udvist 2 x 2 minutter, mens Mathias Jørgensen fik en udvisning.

Ung spiller scorede

Det skal i øvrigt fremhæves, at Ribe-Esbjerg HH´s første mål blev scoret af Christoffer Langerhuus.

Cheftræneren om kampen

– Vi var lidt presset i starten af kampen, da Besard Hakaj fik en fiberskade under opvarmningen – og desuden var Magnus Søndenå ude. Det gav omkring 20 minutter spilletid til den unge Daniel Lund samt nogle minutter til Christian Nim, fortæller en lettet Kristian Kristensen, der i kampens første halvleg oplevede udfordringer på backpladserne, men det blev rettet til.

Stillinger i kampen

Stillinger undervejs i kampen – ca. hvert 10. minut: (5-6), (11-11), (pause 16-15), (21-21), (26-26) (Slut 33-30).