Tekst: Johnny Tauman    Foto: René Jørgensen

Om årsagen var fredag aften med ”Vild med dans” eller det, at der var tale om en ægte bundopgør mellem Ribe-Esbjerg HH og TMS Ringsted skal vi ikke afgøre – men der kunne godt have været endnu flere tilskuere i Ribe Fritidscenter end de blot 658 fremmødte.

REHH fik endelig sejr

Efter en jævnbyrdig 1. halvleg trak TMS Ringsted fra i de sidste minutter og kunne fortjent gå til pause foran (12-14). Efter en nervepirrende afslutning på kampen med Kasper Kvist scoring til (26-25) – og med TMS Ringsted på bolden de sidste 45 sekunder blev Morten Nyberg grebet ud af Søren Haagen. I sidste sekund scorede Runar Karason til (27-25).

God start blev hentet

Miha Zvizei lagde ud med en scoring til (1-0) – Søren Rasmussen snuppede et skud – og Gunnar Steinn til (2-0) på kontraløb. Modsat tidligere kampe spillede REHH klogt – hurtigt og afventede den reelle chance, som Kasper Kvist satte ind til (3-3) efter blot 4 minutters spil. Og Lukas Karlson ville også være med (4-2).
TMS Ringsted lod sig ikke slå ud af REHH´s flotte start og udlignede til (4-4).

7-mod-6 spillet afprøvet

Cheftræner Lars Walther råbte højt, da TMS Ringsted kom foran (4-5) – og helt naturligt fandt Jan Paulsen det GRØNNE kort frem (5-6). Jan satte ind med 7-mod-6 spillet efter 12 minutters spil – og TMS Ringsteds målmand scorede til (5-7) i ”tomt mål”. Anden gang lykkedes systemet med en Mathias Jørgensen scoring
Pausestilling: (6-7). TMS Ringsted i undertalspillede hjemmeholdets forsvar tyndt (6-8).

Jævnbyrdige mandskaber

Stillinger: (7-8), (8-8), (8-9), (9-9), (9-10). Der var mange klapsalver, da Nicolai Pedersen udlignede til (10-10). Skulle det blive i dag, at han ville slå igennem. Med Miha Zvizei´s anden scoring kom hjemmeholdet igen i front (11-10) – og han gjorde det også til (12-11) godt fem minutter før pausesignalet.
(12-12), (12-13) De grønblusede fra TMS Ringested fortsatte presset og Jan Paulsen tog derfor Team-Time-Out. Lars Walther tale højt – han var ikke tilfreds med indsatsen i forsvaret. Nicolai Pedersen kastede bolden over det ”tomme mål” fra egen banehalvdel – og så blev det (12-14), hvilket blev pausestillingen.

TMS Ringsted havde krammet på REHH

2. halvleg fortsatte TMS Ringsted det skarpe spil og kom hurtigt på (13-16) med en sagesløs målmand Søren Haagen i Ribe-Esbjerg HH målet. Christian Dalmose praktiserede hjemmeholdets overraskelsessystem med 7-mod-6 spillet uden effekt, specielt da Morten Nyberg var uskarp (15-16). Tredje forsøg gav resultat (15-17) – og da udeholdet kort efter fik en udvisning, handlede det jo blot om at udnytte overtallet – men, men! (15-18). En spiller i undertal spillede TMS Ringsted igen med ”tomt mål”. Søren Haagen med superredning – men en afbrænder af Kasper Kvist. Alt ved det gamle – og stemningen blandt publikum var på 0-punktet. Heldigvis holdt Søren Haagen fast – og på straffekast gjorde Kasper Kvist det til (17-18).

Udligning til (18-18) – og scoringspause

En udvisning til TMS Ringsted åbnede op for endnu et tronskifte i denne kamp, men Kasper Kvist var igen den store synder fra fløjen. Morten Nyberg sendte en kludeskud mod mål – og så kunne REHH for første gang i 2. halvleg gå i front med (19-18). Det blev (20-18) i det ”tomme mål”- var det vendepunktet?
Lukas Karlsson  til (21-19) – men igen kom et kontramål i vejen (21-20) og et straffekast på tværs: (21-21) med 9 minutter tilbage.

Uafgjort på uafgjort

Holdene sendte på skift bolden i netmaskerne (22-22). Feberredninger af begge holds målmænd – en Team-Time-out til hjemmeholdet. Jo nerverne sad uden på spilletrøjerne. Nicolai Pedersen bragte sit hold foran (23-22) med sin anden scoring, men igen udligning (23-23) – og heldigvis havde Nicolai fået indstillet kanonen (24-23). En udvisning af Jonas Tidemand gav plads til udeholdet – (24-24). I undertal bragte Nicolai Pedersen hjemmeholdet på (25-24), men fik så en udvisning for en batalje med en TMS Ringsted spiller, der også måtte til afkøling. (25-25).
Den nervebetonede afslutning med to mål til REHH har du allerede læst om i indledningen (27-25).