Tekst og foto Hasse Jørgensen, lørdag den 18. marts 2023

Interessen for det at lave mad og så kæresten Jimmy har ført Sam vidt omkring i Jylland for til sidst at ende i Ribe.

Her har Jimmy fået arbejde som kok på Weiss Stue, mens Sam er ansat på cafe Quedens

ligeledes som kok, og det medfører, at caféen nu forsøger sig med en buffet med thailandske specialiteter.

For Sam er oprindeligt fra Thailand men flyttede med sin mor til Hanstholm, hvor han er vokset op.

I Hanstholm arbejdede Sam både i plejesektoren og som bartender på den lokale Færgekroen.

⁃ Men flere og flere spurgte mig, hvor man kunne få thai-mad i Hanstholm. Det var der ingen steder, man kunne, og så tilbød jeg at lave det. Jeg lavede forskellige arrangementer i det små, og efterhånden som det udviklede sig, fik jeg hjælp af min mor. Hende har jeg så bagefter hjulpet med at starte en thai-restauration i Thisted. Den har hun haft succes med, og allerede efter første år havde hun overskud, fortæller Sam.

⁃ Selv kom han på skole i Grenå for at blive multimedie animator, og under opholdet traf han kæresten Jimmy, der boede i Åbenrå. Sam flyttede til Åbenrå, hvor Jimmy var fisker ved siden af uddannelsen som kok.

⁃ Under coronaen blev Jimmys kutter lagt op, og parret flyttede til Hanstholm.

⁃ Men der skulle ske noget nyt, og da Jimmy fik job på Weiss Stue, flyttede vi til Ribe. Og her fik jeg så job på Quedens sidst i februar, fortæller Sam, der – som han siger – har lært meget om madlavning af sin kæreste både indenfor det, danske og franske køkken samt indenfor god, dansk kromad.

Er der ikke stor forskel på Hanstholm og Ribe som byer?

⁃ Der er meget stor forskel. Det er helt anderledes roligt og afslappende i Ribe. I Hanstholm, der taler alle om alle, og det, man ikke ved, lægger man selv til. Som bartender i Hanstholm bliver man tykhudet, fortæller Sam.

Hvorfor stoppede du i plejesektoren?

⁃ Det blev alt for stressende. Mangel på personale og nedskæringer gjorde, at otte personer pludseligt skulle passe 19 personers arbejde, og det holder ikke, siger Sam, der nu nyder tilværelsen i Ribe og er spændt på, hvordan gæsterne vil tage den thailandske buffet, Café Quedens for første gang byder på i weekenden den 24. Og 25. marts.

Bliver det permanent med sådan en buffet?

⁃ – Det afhænger af, hvordan det bliver modtaget. Det er jo ikke sædvanligt, at vi har åbent om aftenen udenfor sæsonen, siger Lise Frederiksen, indehaveren af café Quedens.