Tekst & Foto: Johnny Tauman
26. Oktober 2018

Rykindribe-RETROEN: Hotel Dagmar fra 1962-68 (afsnit 1)

Hvem tænker på, at Vægterkælderen og det nye Vinotek begyndte med et helt  andet koncept, da Hotel Dagmar i 60´erne introducerede Akvariet. Dengang var der ikke adgang fra gaden- og tilbuddet om at indtage velkomstdrinken ”under jorden” var hotellets gæster. Når det gastronomiske måltid var nydt, kunne gæsterne igen bevæge sig ned i Akvariet, hvor en lang bardisk var placeret oven på et akvarium. Finn Silber, der var kok på Dagmar i denne periode, fortæller til RYK IND RIBE, at ikke alle gæster var tilfredse med akvariefiskene. Således skulle læge Hugo Horwitz i selskab med Læge Arne Sander have udtalt: ”Nu kan man ikke engang sidde og få en øl uden, at guldfisk kikker på én”.
Det var i den periode, hvor folk kørte langvejs fra for at spise på hotellet – og blev taget imod af den noble portier Goral Krogh. Hotellet blev drevet af Tage Pedersen – med sønnerne Finn og Leif.
”Ribe var død fra lørdag middag til mandag morgen,” fortæller Finn Silber, der havde været ude at sejle, før han landede som senior køkkenchef på Hotel Dagmar, der var kendt for at have åben alle årets dage. ”Jeg husker en bestemt jul, hvor Simon Spies indlogerede sig på Hotel Dagmar med hele følget af kvinder. Han fortalte os, at han havde valgt at fejre julen i Ribe, så han kunne overvære pastor Ejlif Krogagers prædiken i Tjæreborg Kirke. Det handlede nu snarere om at vise sig på den konkurrerende rejsekonges domæne.”