Tekst og foto: Johnny Tauman
13. september 2018

På en aften, hvor Aalborg Håndbold var til at tale med, smed Ribe-Esbjerg HH igen muligheden for at få spillet på point ind på kontoen, som stadig er på 2 efter sejren over Mors-Thy Håndbold.
Holdet tabte med (24-30) efter en forfærdelig første halvleg, hvor målmand Time Winkler blev skudt i sænk med en redningsprocent på blot 20 – og hvor forsvaret glemte og kæmpe SAMMEN, mens angrebene var præget af individuelle præstationer.

God start og det var så det

Det startede eller godt – hjemmeholdet var i Blue Water Dokken foran med (1-0), (2-0) og (3-0) efter blot 3½ minut, men hvad der så mentalt skete i hovederne på spillerne er svært at spå om. De næste 12 minutter vinder Aalborg Håndbold med (2-9), så naturligvis måtte cheftræner Lars Walther tage Team-Time-Out. Aalborg Håndbold fastholdt grebet om kampen – og den til dansk håndbold tilbagevendte Henrik Mølgaard spillede klogt, dog uden at være særlig farlig i sine afslutninger.
Veteranen Søren Haagen kom på mål – og var med til at stabilisere en lille smule, men kunne dog ikke forhindre, at Aalborg Håndbold kunne gå til pausen med en føring på (11-18).

Bagud med 7 mål ved pausen gav skuffede tilskuere

Uden for arenaen var tilskuerne – og der var blot skuffende 983 – ikke særligt tilfredse med det spil, som de havde glædet sig til at se. Den bredeste trup var bagud – tilsyneladende uden FÆLLES redskaber til at spille sig ud af krisen.
Hvad kan man forvente? At alle mand kæmper og står sammen i forsvaret, som dog ikke kunne hindre Henrik Mølgaard i at score til (15-21) samt have nogle fremragende assists.
Der tændtes et lille håb, da Lukas Karlson gjorde det til (17-21) – i en periode, hvor Søren Haagen var oppe på en redningsprocent på 40.
Forsvaret havde lidt bedre fast, men så tog Janus Smaráson fat og med 9 minutter tilbage var kampen afgjort – Ribe-Esbjerg HH bagud med (20-27).

De sidste 6 minutter var ikke en Liga værdig

Afslutningen på kampen var alt andet en propaganda for håndboldspillet. Aalborg Håndbold med en scoringspause på godt 6 minutter, som Ribe-Esbjerg HH kopierede – og dermed endnu et nederlag på (24-30).
Tilskuerne snakkede om mentaltræning – en coach eller psykolog – jo, der er mange holdninger og ideer til at få skabt det alle kommer efter – nemlig det gode håndboldspil og så gerne nogle points.

Målscorere for Ribe-Esbjerg HH: Runar Karason 9, Rasmus Boysen 4, Lukas Karlsson 2, Nicolai Pedersen 2, Pelle Schilling 2, Kasper Kvist 2, Magnus Søndenå 1, Simen Schønningsen 1, Miha Zvizej 1.
Topscorer for Aalborg Håndbold var Omar Ingi Magnusson 7.