Tekst og foto: René Jørgensen
30. august 2018

Æ Quernstensløb er populær og trækker løbere fra flere byer.

Selv om dagen havde budt på enkelte byger, var det perfekt løbevejr – og til løbet i dag der gennemførtes for 26. gang, var der løbsrekord på 277 deltagere.

Thorvald Andersen var speaker til løbet – og det forløb meget muntert.

Blandt løberne var Erik Christiansen fra Øster Vedsted på 71 år, der netop har forladt arbejdsmarkedet, hvor det blev til en del år i HK. Erik Christiansen er en habil løber og 10 kilometer er hans fortrukne løb.

Der var blandt andet deltagere fra Brørup Løbeklub, Asylcenteret Hviding, Running FYSIO og selvfølgelig en del fra Øster Vedsteds egen løbeklub, RIMO Ribe og mange flere.

Hurtigste løber var nr. 168 Eskild Landgrebe fra Esbjerg Atletik og Motion. Han løb ruten 9,6 km i tiden 00:34:37 og det var i aldersgruppen mænd fra 36 – 49 år.

Men løbere, der virkelig imponerede RYK INDs udsendte, var de tre herlige kvinder fra SGI Bevæg dig for livet-RUNNERS, Fatima, Lene og Laila. På deres løbetur – 400 meter før mål – fik de øje på solsikker, der prydede en af haverne langs Øster Vedstedvej. Og hvad gjorde de gæve kvinder? de stoppede op og måtte have en selfie med de flotte solsikker og så betød tiden ikke så meget. De tre kvinder havde det sjovt, og da de kom over målstregen og gået lidt rundt på pladsen, havde de endog overskud til at løbe en ”træt” løber i mål.