Tekst & Foto Johnny Tauman
12. oktober 2019

Ribe-Esbjerg HH cementerede i lørdagens kamp mod Bjerringbro-Silkeborg, at holdet ville lege med der, hvor det er rigtig sjovt. En flot holdindsats med formidabel målmandspræstation af Søren Rasmussen og skarpretteren Runar Kárason med ni scoringer på blot tolv forsøg gav en sejr på (30-26) efter en føring ved pausen på (17-15).

Igen sjovt at gå til herrehåndbold

Det var stort – og publikum levede med gennem hele kampen. Hvis REHH kan skabe samme stemning og fortsat være med i toppen af håndboldLIGAEN, så bliver det for alvor sjovt igen at gå til herrehåndbold i Blue Water DOKKEN.

Der blev kæmpet i forsvaret (foto: Jonathan Tauman)

Aftalerne holder

I kampens start viste Daniel Ingason gode takter ved fraværet af den skadede Nicolai Nygaard – og scorede gode mål ved en viljestærk indsats.

Trænerteamet har fået aftalerne på plads – her fotograferet før kampen i hyggelig snak med Peter Bredsdorff – måske lidt skepsis at spore???

Som i sæsonens tidligere kampe viste trænerteamets arbejde at bære frugt – cheftræner Lars Walther og assistenttræner Kristian Kristensen har fået banket noget selvtillid ind i spillerne – og ikke mindst evnen til søge løsninger og heldet med afsæt i en stærk forsvarsformation forankret om Jacob Heinl.

Winkler tog straffekast

Målmand Tim Winkler viste styrke, da han ved stillingen (11-10) tog et straffekast, som betød at hjemmeholdet kunne komme foran (12-10) – og da Søren Rasmussen herpå agerede plankeværk, så kunne Runar Kárason øge til (13-10).

Søren Rasmussen som plankeværk – og hurtig til at igangsætte kontraspillet

Befriende Mousing-mål

Holdene kæmpede hårdt – og scorede på skift. Det var derfor befriende, da Lars Mousing blot 2 sekunder før pausen kunne score til (17-15).

Søndenå var i hopla

I 2. halvleg kæmpede Ribe-Esbjerg HH videre efter det aftalte koncept – og Magnus Søndenå viste styrke med gode kontramål. Stille og roligt kom holdet foran med ikke mindre end (24-19).
Herfra havde REHH kontrol over kampen, selvom Bjerringbro nogle få gange reducerede, så forskellen blot var to mål.

Heldet tilsmilede én gang

Med stående klapsalver overvandt hjemmeholdet også undertalsperioder – og så lige tilbage til heldet. Når man spiller fremragende, så stresser man jo modspillerne. Da REHH var foran med (28-25) 6 minutter før kampens afslutning og mistede bolden i et angreb, hvor målmand Søren Rasmussen havde forladt banen, så burde BSH have scoret i ”det tomme mål” – men et forkølet skud tog stolpe ud.

Vigtige scoringer

Miha Zvizej og Lasse Uth scorede deres mål på vitale tidspunkter – og viser bare med al tydelig, at bredden på holdet fungerer kampen igennem.

Daniel Ingason kæmpede bravt – og fik sig nogle ture i gulvet. Her sender han overraskende bolden mod mål.